Her Güne Bir Ayet

Ekmek İsraf Etme
Aile Eğitim Programı

Engelliler için Yapılan Çalışmalar

1986 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığımız 1-7 Ekim tarihleri arasını Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl bir temayı da ön plana çıkarıyor. Geçen yıl “Cami ve Çocuk Buluşması” teması ön plana çıkarılmıştı, bu yılda “Camilerimiz ve Engelliler” konusu ele alınıyor. Engellilerimize her türlü kolaylığı sağlayacak olan imkânları, Müftülük olarak gücümüz nispetinde sunacağız.

Bu meyanda Bağcılar müftülüğüne bağlı bulunan bütün camilerde Bina yön ve bilgilendirme tabelaları Tanıtım yönergesine uygun olarak yeniden yaptırılarak camilerin uygun yerlerine astırılmıştır.

Camilerde engelli vatandaşların tekerlekli araçlarla rahatça cami içine girebilmeleri için rampalar ve asansörler kuruldu.

WC ve Abdest alma yerlerinde de ihtiyaçlarını giderebilecekleri düzenlemeler yapıldı. Barbaros camiinin WC ve Şadırvanına ulaşılabilmesi amacıyla engelli asansörü yaptırılmıştır.

Her mahalleden bir din görevlisi işitme engellilerle iletişim için işaret dili kursuna gönderildi. Böylece engellilerimizin işaret diliyle hutbe dinleyecekleri imkânları onlara sunmaya çalışıyoruz.

Görme engelli vatandaşlar içinde Hz. Osman kız Kur’an kursunda bir sınıf açarak Kur’an eğitimi almaları sağlandı.

Her Güne Bir Hadis

Aile Ve İrşat