Her Güne Bir Ayet

Ekmek İsraf Etme
Aile Eğitim Programı
Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursları

Bağcılar Din görevlilerine Müftülüğümüz Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursları düzenledi.

Kurs sonu kursa katılanlara belge merasimleri düzenlenerek kursiyerlere belgeleri törenle verildi.

İlçe Müftüsü Mustafa Derin, törende yapmış olduğu konuşmada:
Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kurslarını Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu protokol gereği "Zararı Azaltma Bilinci Projesi" çerçevesinde düzenliyoruz. Özellikle tabii olaylar neticesinde birçok ani ölümler vuku buluyor, bu gibi durumlarda aynı anda cenaze işlerini İslâmi usullere uygun olarak yapabilecek bir çok kişiye ihtiyaç oluyor, özellikle bayan cenazelerin yıkanmasında ciddi sıkıntılar oluyor, işte bunun için bu kursları açıyoruz.

İlçemizde Cami Dersleri,Camilerde Kur'an Eğitimi ve Cenaze Yıkama ve Kefenleme gibi Kurslara yoğun bir talep oluyor.. Özellikle bayan kardeşlerimizin çok büyük ilgi ve alakası var.

Tören sonunda kursu başarıyla bitirenlere sertifikaları İlçe Müftüsü Mustafa Derin tarafından verildi.

Yorum Yaz - Arşiv      2147 kez okundu

Her Güne Bir Hadis